17 maj 2021

Hjalmar Nilsson – nyfiken på svensk industi

Hjalmar Nilsson

Hjalmar Nilsson debuterade i podden med avsnittet om Martin Bergvall Nilsson, krögarkungen i Kalmar.
Podcasten Unga ledare å de då va är ett projekt genom Juniorledarskapsakademin vid Linnéuniversitetet.
Om du klickar på prenumerera vid podden i din app missar du inget avsnitt.

Vem är Hjalmar?
– Jag har studerat på Linnéuniversitetet (LNU) i 3,5 år. Jag började på Bastermin 2018 för att sedan fortsätta med Industriell ekonomi högskoleingenjör. Jag är en person som är nyfiken och intresserad av industrin i Sverige, vilket jag varit sedan jag gick industritekniska programmet på gymnasiet.
– En viktig del i att en industri eller en organisation ska fungera är ledarskap, och under mina år på LNU så har vi läst om det i böcker men inte så praktiskt. Jag fick jag höra om JLA via en alumn på universitet, som pratade om det som en mötesplats för personer intresserade av ledarskap.

Vad får du ut av att medverka i JLA?
– Där är det fokus på mer praktiska exempel inom ledarskap och möjlighet att träffa människor inom näringslivet ges. Jag blev nyfiken och sökte till JLA i november 2019 och jag har blivit imponerad av alla event jag har deltagit i och de personer jag träffat från näringslivet, samt övriga deltagare i JLA och deras engagemang.
– Alla som deltar är så nyfikna och intresserade av ledarskap, blandningen av personer från olika program på hela LNU gör det dynamiskt och de som driver JLA brinner för att vi ska få lära oss om ämnet!
– Jag har lärt mig en bra grund för att komma ut och leda och lärt mig hur jag ska leda på rätt sätt. Till det en massa givande minnen med mina kamrater på JLA och många bra frågor. Tyvärr blev det inte så många fysiska träffar när jag var med, på grund av coronapandemin, men jag önskar er alla som funderar på att ta steget att söka till JLA, – gör det!
Hur är det att programleda podden?
– Otroligt skojigt, jag har haft roliga gäster, lärorika gäster, insiktsfulla gäster. Jag har programlett två avsnitt och det var lärorikt att balansera lyssna och ställa frågor.