21 maj 2021

Malin Johansson – en aktiv alumn

Malin Johansson är alumn hos Juniorledarskapsakademin (JLA) och har varit med i podden ”Unga ledare å de då va” sedan start.

Malins första avsnitt var i samtal med poddkollegan Erik Hedman då de intervjuade Olle Sandberg som driver företaget Corlin Eyewear, som säljer hållbara solglasögon på nätet.
Malin är aktuell som programledare i nästa veckas avsnitt med Jenny Hjalmar Åkerblad, Leadership and Competence Development Manager på IKEA.

Vem är Malin?
– Jag är en en sprallig 26-årig alumn som tagit examen från Enterprising and Business Development på Linnéuniversitetet.
Idag arbetar jag på Södra Wood med virke mot den engelska marknaden. Jag tycker om att vara aktiv på fritiden med trädgårdsarbete och träning.

Vad får du ut av att medverka i JLA?
– Just nu fokuserar jag mycket på självledarskap och att bli VD över mitt eget skrivbord och mitt liv. Svårare än vad det låter! – det hjälper olika webinarier via JLA mig med.

Hur är det att programleda podden?
– Ungt ledarskap är som elefanten i rummet för många studenter, många vill nå dit – men ingen pratar om det eller vet vägen. Just därför kommer vi lyfta dessa frågor i ”Unga ledare å de då va..”