17 april 2023

Något att vara stolt över

Bilden visar Putte Svensson Sahlin. I bakgrunden publik och gittarist som spelar

Putte Svensson Sahlin är entreprenör och vd för Hotell Hulingen i Hultsfred. Han är också känd i musikkretsar som en av eldsjälarna bakom klassiska Hultsfredsfestivalen. Putte är en av ledarna i nätverket runt Centrum för ledarskap i Småland. Så här säger han om ledarskap:

”Ledarens roll är ju alltid, tycker jag, att försöka förklara var vi är på väg, vad målet är. Hur vi ska ta oss dit, det är egentligen sekundärt. Det är ju upp till var och en att försöka hitta bästa sättet. Ibland är det individuellt och ibland är det så att man hittar en gemensam lösningsmall som alla kan jobba efter.
Det har jag lärt mig sedan vi höll på med festivalen, att ha någonting att var stolt över det betyder väldigt mycket. Ibland mer än själva lönen.”

I sitt ledarskap är Putte inte rädd för att möta motstånd. Ska det ske någon utveckling, menar han, måst man ha både de som håller med och de som säger nej.

– Säger alla ja på en gång, då blir det ju ingen bra utveckling. För då gör du inte det där sista extra som behövs för att göra det riktigt, riktigt bra.

Vill du höra mer av Putte?
Du hittar honom i vår podd Unga ledare å de då va, i ett avsnitt från november 2022.