7 december 2018

Vad har väder med ledarskap att göra?

Väder är svårt att förutspå med exakt träffsäkerhet, trots avancerade system. En ledare måste också hantera oförutsägbarhet och det underlättar om man förstår betydelsen av små, små steg för att nå förändring.

När forskare försöker hitta kunskapen bakom ett framgångsrikt ledarskap är ett av alla perspektiv att förstå hur komplex en organisation är, hur många små detaljer som samverkar och som, till slut, får någonting att förändras. Precis som vädret kan det vara nog så svårt att förutse exakt vad, och när, förändringen kommer.

Just det där med små detaljer som leder till en förändring är något som blivit en aha-upplevelse för deltagarna i våra ledarutvecklingsgrupper. Att etablera en företagskultur som lyckas med förändringsarbete kan börja med 0,5-steg, små rörelser som faktiskt kan liknas vid fladdrande fjärilsvingar. Du får en liten idé om vad det handlar om genom att höra Magnus Forslund berätta i ett kort videoklipp.

Låter det ovant och konstigt? Bra! Lite lagom osäkerhet och nya perspektiv är en förutsättning för att åstadkomma förändring. Kanske dags för dig att utmanas i en ledarutvecklingsgrupp där praktisk erfarenhet och intressanta forskarperspektiv väcker engagemang och ökar innovationsförmågan?

Läs mer om ledarutvecklingsgrupper.