10 oktober 2018

”Det har gjort mig till en modigare ledare som vågar göra fel.”

– Framtidens ledare är inte chef som föser personalen framför sig utan en ledare som man vill följa tack vare entusiasm, värme, empati och ansvar.

Elisabeth Aronsson, advokat och ägare till Visioner advokatbyrå i Nybro. När företaget startades 2011 var Elisabeth själv. Nu är de nio medarbetare i Nybro och Oskarshamn och ett helt annat krav på ledarskap än vid starten.

– För mig är det viktigaste att vara en entusiasmerande ledare, att kunna locka med och sprida arbetsglädje. Men det krävs också att man vågar fatta svåra beslut. Här har ledarskapsgruppen givit mig en trygghet, en bekräftelse på att det jag tänker och gör är ganska rätt.

Som advokat med risk för jävsituationer var det dock inte självklart för Elisabeth att gå med, men det löste sig tack vare sammansättningen och reglerna.

– Nu vågar vi öppna oss och hjälpa varandra och det är mycket värdefullt att få vara med i denna lokala grupp.
– Och framförallt ändra mig när jag har fel.

Läs mer om ledarutvecklingsgrupper.