2 februari 2021

Vill du ha självständiga medarbetare?

Ungdomar står bland ställningar mot en vägg av teckningar

Alla verksamheter passar inte för helt självständiga medarbetare men många vill gärna tro det. I en snabbmatsrestaurang eller ett företag med hög säkerhetsklassning är det inte så bra med allt för mycket kreativitet

Inget finns inget rätt eller fel. Det handlar mer om vad som behövs i den verksamhet du driver – och hur mycket kontroll du som ledare behöver ha.

— Fundera på vad du själv vill, var dina medarbetare befinner sig och hur din organisation ser ut. Det kan ge en hel del intressanta tankar om du t ex vill ha en mer innovatitionsdrivande organisation, säger Lena Gustafsson, en av de konsulter som verkar inom Centrum för ledarskap i Småland.

Lena har ett enkelt och bra verktyg för detta. Hör henne själv berätta, inspirerande och enkelt, hur du kan dra nytta av den så kallade Självständighetsskalan.
Här är länken: Lena Gustafsson presenterar Självständighetsskalan

Från tydliga rutiner  och instruktioner med en arbetsledare som talar om vad man ska göra, till att var och en sätter sina egna mål och löser sina problem själva. Var på skalan finns din organisation?